F-EN liga Ljubljana, Szlovénia

2010-10-11 19:27, szerző: Magyar Rögbi Szövetség

Címkék: női rugby | válogatott | 7's

Kellemes, esőmentes rögbis idő, viszonylag jó pálya várta a magyar csapatokat Szlovéniában a F-EN liga második fordulójában. Ausztria csapata ez alkalommal sem indult a küzdelmekben. Résztvevők: a házigazda Szlovénia, Horvátország, Magyarország és a Battai Bulldogok női csapata. A Magyar válogatottal két frissen végzett játékvezető hölgy is utazott, nemzetközi tapasztalatszerzés, ill. a házigazdák által előre jelzett bírói gondok miatt. Bevetésükre nem került sor így, Kaposi Anna és Simon Judit a rögzítés technikában (fotó, videó) jeleskedtek. A program egy órás csúszással indult, a fent említett problémák miatt, amit végül a horvát delegációból kiválasztott szakvezető segített orvosolni.

1. mérkőzés: a Szlovén válogatott ellen
Déli szomszédjaink hazai pályán, lelkes bíztatástól kisérve sokkal összeszedettebben játszottak, mint az előző fordulóban. Másfél percet kellett várni a magyar csapat első céljára, amit Gyolcsos Mária szerzett, Péter Edina értékesítette a jutalomrúgást, majd a harmadik percben két játékosunk megismételte az előző hét pont koreográfiáját. A vezetés tudatában kissé kiengedtek a lányok és ezt a Szlovén válogatott a negyedik és a hatodik percben egy-egy céllal torolta meg. A második játék részben még erősebben kezdő szlovénok két percig tudták feltartóztatni lányainkat, majd Gyolcsos Marika újra célt szerzett és Péter Edina beívelte a jutalomrúgást. A harmadik percben Péter Edina elfutása hozott újabb öt pontot, a negyedikben magas fogásért büntető célt ítéltek javunkra, a jutalomrúgást Edina értékesítette. A hatodik percben Kovács Veronika célja állította be a végeredményt.
 
Szlovénia - Magyarország 10 : 38   (10 : 14)
 
2. mérkőzés: Horvátország - Battai Bulldogok női csapata   12 : 17
A szintén sokkal jobban és erőszakosabban játszó horvátok most sem találták az ellenszerét a Battai lányok játékának.
 
3. mérkőzés: Magyarország - Battai Bulldogok női csapata 17 : 14 (7 : 14)
A torna legszínvonalasabb, legizgalmasabb mérkőzését láthatták a kilátogatók. Mindkét csapat a mérkőzés utolsó másodpercéig keményen küzdött a győzelem megszerzéséért.
Pontszerzők, HUN: Péter Edina 12 pont, Szalai Beáta 5 pont BATTA: Fehér Csilla 9 pont, Katona Erika 5 pont
 
4. mérkőzés: Szlovénia - Horvátország 0 : 41
A horvát lányoknak nem okozott gondot az erősebb fizikumú, de lassabb szlovén hölgyek legyőzése.
 
5. mérkőzés: Szlovénia - Battai Bulldogok női csapata 5 : 33
Szlovéniának esélyt sem adtak a Battai lányok a mérkőzés folyamán, bár a végjátékban az ellenfélnek sikerült egy céllal szépítenie.
 
6. mérkőzés: Horvátország válogatottja ellen
A horvát lányok az egész torna idején lassítani próbálták a játékot, majd hirtelen kiugrásokkal, előre rúgott labdákkal operáltak és így szerezték pontjaikat. Lányaink azzal az utasítással léptek pályára, hogy ne hagyják elaltatni magukat, pörgessék a játékot, kényszerítsék hibára az ellenfelet. Szigorú védekezéssel és a rúgott labdák figyelésével ne engedjék előnyhöz jutni a vörös-feketéket. Tökéletesen megoldották a feladatot, az első játékrészben Krizsák Aliz lépett ki a jobb oldalon és szerzett célt, majd Péter Edina volt eredményes és a jutalomrúgást is értékesítette. A második félidőben Pap Eszter szerezte meg a Magyar válogatott utolsó célját. Horvátország ezen a mérkőzésen nem tudott pontot szerezni.
 
Magyarország - Horvátország 17 : 0 (12 : 0)
 
Magyarország a második forduló után veretlenül vezet a F-EN liga küzdelmeiben, Ausztria válogatottja a második fordulóban sem indított csapatot.
Gyolcsos Ferenc szöv. kapitány már lábadozóban, hol horgászszékből, az izgalmasabb pillanatokban, mankóra támaszkodva, de már a pálya széléről tudta irányítani a válogatottat.
 
Gratulálok Lányok, köszönöm a jó teljesítményt!
 
Váczi Péter
                        

#2
zsuzsi
2010-10-12 19:54
szép volt csajok csak így tovább keményen :D:D:D:D

#1
Kata
2010-10-12 18:17
Gratulálok csajok! Ügyesek voltatok!!!!
:D

Hozzászólok!Galériák

Támogatók