F-EN Liga III. forduló, Bécs

2010-11-01 11:47, szerző: Magyar Rögbi Szövetség

Címkék: női rugby | 7's

Szombaton, a Hetes Stáb és az MRGSZ jóvoltából a magyar női rögbi történetének legnépesebb delegációja utazhatott az osztrák fővárosba, a F-EN league III. fordulójára. A hazai női rögbit az „A” és „B” válogatott, az utánpótlást az U16 válogatott leányai reprezentálták a négy nemzet tornáján Bécsben.

Sajnos most is „csonka” fordulót játszottak a csapatok, ez úttal a Horvátország nem indította válogatottját a küzdelmeken.
A pénteki válogatott edzésre nyilvánvalóvá vált, hogy a három válogatottunk, tíz játékost kénytelen nélkülözni betegség, sérülés, ill. tanulmányi elfoglaltság miatt. Nem kis fejtörést okozott a csapatok összeállítása, végül Gyolcsos Ferenc szövetségi kapitánnyal egyetértésben, a „B” válogatott terhére eszközöltünk változtatásokat, ezzel lehetőséget adva négy új játékosnak, hogy nemzetközi mérkőzésen tegye próbára felkészültségét. Az U16 keretbe is két új leány került, így szűkebb keretekkel, de töretlen lelkesedéssel, indultak a csapatok Bécsbe.

A Schönbrunn  Parki  kisméretű pálya nem a gyors, fiatal lányainknak kedvezett, és rúgó játékosaink sem tudtak pontokat hozni a csapatoknak.  Széles, expanzív játéktól, az oldalvonaltól másfél méterre húzódó betonfal miatt kifejezetten óvva intettük a lányokat. A több mint felerészt új játékosokból álló „B” csapat így is nagyon szépen helytállt a nemzetközi mezőnyben és kifejezetten jól játszotta az előírt védelmi taktikát. Az „A” csapat veretlenül nyerte a fordulót, az U16 is mindhárom mérkőzésén győzött az egyre jobban fejlődő osztrák kislányok ellen.

Eredményeink:
Ausztria - Magyarország „A” 10 – 25 (5 – 15)
Magyarország „B” – Szlovénia   15 – 25 (5 – 15)
Magyarország „A” – Magyarország „B”  50 – 0 (25 – 0)
Ausztria – Magyarország „B” 20 – 10 (5 – 10)
Magyarország „A” – Szlovénia  40 – 10 (20 – 5)

Ausztria – Magyarország U 16 mérkőzések:
1.    5 – 10 (5 – 0)
2.    5 – 30 (0 – 15)
3.    0 – 10 (0 – 0)

A Magyar válogatott a III. forduló után veretlenül vezeti a F-EN liga küzdelmeit.
A következő forduló: 2010. november 13. Székesfehérvár, ahol előzetes tárgyalásaink alapján Szerbia válogatottja is vendégként részt vesz a tornán és U 16 válogatottunk ismét pályára lép Ausztria korosztályos válogatottja ellen.
Minden szurkolót szeretettel várunk 12.00 órától a Köfém pályán, Székesfehérvár Zombori út 21.

Váczi Péter

Kapcsolódó galériák

#1
TS
2010-11-02 06:58
Mi a gond? A bevezető alapján azt hittem, hogy nem is nyertünk meccset. De szerencsére már beszéltem a stábbal. Gratulálok!

Hozzászólok!Galériák

Támogatók